Процес глікації: що це і як він шкодить нашій шкірі?

Процес глікації: що це і як він шкодить нашій шкірі?

Глікація – це постійний процес, який відбувається у нашому організмі та впливає на всі аспекти життя. Він часто є причиною багатьох хронічних захворювань, а також призводить до передчасного старіння шкіри.

Процес глікації відбувається, коли молекули цукру з’єднуються з білками, що призводить до утворення кінцевих продуктів глікації, також відомих як AGE. Причинами цього процесу відбувається зазвичай є продукти харчування та температура їхнього приготування.

Розглянемо процес глікації на простому прикладі:

  1. Коли ви додаєте молоко до кави, відбувається денатурація білків, що призводить до утворення AGE
  2. Коли ви п’єте каву, AGE приєднуються до рецепторів різних клітин
  3. Білковий комплекс NFKappaB надсилає сигнал до ядра ​​клітини для “зшивання” між собою білкових волокон колагену.
  4. “Зшиті” білкові волокна колагену в дермі перешкоджають кровообігу, а шкіра стає більш грубою та може провисати.

Чи можна запобігти процесу глікації?

Не існує способу для повного усунення AGE з вашого раціону харчування, проте ви можете зменшити кількість споживання кінцевих продуктів глікації. AGE утворюються шляхом нагрівання білків, тому рекомендується готувати їжу за температури кипіння, або на пару, а овочі можна вживати сирими.

Токоферол, ресвератрол, карнозин, бенфотіамін, куркумін та екстракт зеленого чаю сприяють відновленню пошкодженої шкіри та протидіють процесу глікації.
Сироватки Counter AGE та Glyco-Guard від Circadia ідеально доповнять ваш домашній режим догляду за шкірою: вони запобігають глікації, усувають ознаки старіння, повертають шкірі молодість та захищають від пошкоджень.