Глікація – це постійний процес, який відбувається у нашому організмі та впливає на всі аспекти життя. Він часто є причиною багатьох хронічних захворювань, а також призводить до передчасного старіння шкіри.
Процес глікації відбувається, коли молекули цукру з’єднуються з білками, що призводить до утворення кінцевих продуктів глікації, також відомих як AGE. Причинами цього процесу відбувається зазвичай є продукти харчування та температура їхнього приготування.
Розглянемо процес глікації на простому прикладі:
- Коли ви додаєте молоко до кави, відбувається денатурація білків, що призводить до утворення AGE
- Коли ви п’єте каву, AGE приєднуються до рецепторів різних клітин
- Білковий комплекс NFKappaB надсилає сигнал до ядра клітини для “зшивання” між собою білкових волокон колагену.
- “Зшиті” білкові волокна колагену в дермі перешкоджають кровообігу, а шкіра стає більш грубою та може провисати.
Чи можна запобігти процесу глікації?
Не існує способу для повного усунення AGE з вашого раціону харчування, проте ви можете зменшити кількість споживання кінцевих продуктів глікації. AGE утворюються шляхом нагрівання білків, тому рекомендується готувати їжу за температури кипіння, або на пару, а овочі можна вживати сирими.
Токоферол, ресвератрол, карнозин, бенфотіамін, куркумін та екстракт зеленого чаю сприяють відновленню пошкодженої шкіри та протидіють процесу глікації.
Сироватки Counter AGE та Glyco-Guard від Circadia ідеально доповнять ваш домашній режим догляду за шкірою: вони запобігають глікації, усувають ознаки старіння, повертають шкірі молодість та захищають від пошкоджень.